Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού στα τηλέφωνα
Τηλ. ιατρείου: 210 6777797
Κιν.: 6944 314712

e- mail: info@hatzimanolis.gr

Χειρουργικές επεμβάσεις Βάσης Κρανίου

Ο ρινοφάρυγγας, το τμήμα δηλαδή εκείνο του φάρυγγα που εντοπίζεται πίσω από την ρινική κοιλότητα, οι παραρρίνιες κοιλότητες (ιγμόρεια – ηθμοειδής κυψέλες, μετωπιαίοι κόλποι και σφηνοειδής κόλποι) και το κροταφικό οστούν, που περιέχει το όργανο της ακοής και της ισορροπίας, είναι περιοχές που αφορούν την ειδικότητά μας αλλά ταυτόχρονα είναι σε στενή γειτνίαση με τη βάση του κρανίου.

Έτσι, επεξεργασίες είτε φλεγμονώδεις είτε νεοπλασματικές καλοήθεις ή κακοήθεις μπορεί να επεκτείνονται προς την περιοχή αυτή πολλές φορές διεισδύοντας στο ενδοκράνιο.

Η χειρουργική τους αντιμετώπιση είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και δύσκολη και πολλές φορές απαιτεί και τη συμμετοχή νευροχειρουργού.

Παρακάτω παρατίθενται μερικές χαρακτηριστικές εικόνες τέτοιων όγκων:


Εικόνες όγκου της βάσης του κρανίου (ρινοϊνώματα)

Αρχή της σελίδας

ΤA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

12 Μαϊου 2011

Συμμετοχή σε συνέδριο.

Ο ιατρός κ. ΧΑΤΖΗΜΑΝΏΛΗς στις 3,4,και 5 Ιουνίου 2011 θα συμμετάσχει στο 2ο διεθνές ΓΑΛΛΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ Κ…

29 Απριλίου 2011

Συμμετοχή σε Συνέδριο!

Ο ιατρός Δρ. Χατζημανώλης, θα συμμετάσχει ως σχολιαστής στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολογικής Απεικό…

29 Απριλίου 2011

Συμμετοχή σε Συνέδριο!

Η κλινική μας θα συμμετάσχει στις 01/12/2011 – 04/12/2011 στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας - Χειρουργ…

δείτε περισσότερα

ΞΕΡAΤΕ ΟΤΙ:

Προσοχή στη χρήση ακουστικών! Σε μεγάλη ένταση μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στον κοχλία. Συχνότερα θύματα είναι νεότερα άτομα 16 – 20 ετών (1:5).

Ο ένας στους τρεις Έλληνες παρουσιάζει στραβό ρινικό διάφραγμα που προκαλεί δυσχέρεια ρινικής αναπνοής ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με υπερτροφία των ρινικών κογχών.